Kako se koristiti funkcijom Steamify® na Electrolux parnoj pećnici?

Zadnje ažurirano 31.8.2023. 14:15

Hrana kuhana na pari u parnoj pećnici

Zanima vas kuhanje na pari, no niste sigurni odakle početi? Pustite da vas funkcija Steamify® vodi. Uz Steamify® priprema zdravih i ukusnih jela kod kuće pomoću pare jednostavnija je no ikad prije. Funkciju Steamify® možete pronaći na odabranim modelima Electrolux pećnica.

Što je Steamify® i zašto biste ga trebali koristiti?

Većina ljudi nije svjesna višestrukih prednosti kuhanja na pari. Para pomaže očuvati hranjive tvari, vitamine, boje i okuse. Jela sadržavaju manje masti jer upotrebljavate manje ulja, a sokovi se zadržavaju. Uz kuhanje na pari možete uživati u zdravijim i sočnijim obrocima.

Zahvaljujući funkciji Steamify®, kuhanje na pari lakše je nego što možete zamisliti – ne morate mijenjati svoj uobičajeni način kuhanja toplim zrakom ili gornjim i donjim grijanjem. Ne morate razmišljati kada i kako dodati paru, pećnica to radi umjesto vas, u pravom trenutku dodaje odgovarajuću količinu pare. Steamify® može zamijeniti gotovo sve vaše uobičajene navike i omogućiti vam pripremu ukusnijih jela uz minimalno truda.Kako radi Steamify®?

Jednostavno odaberite funkciju Steamify® i postavite temperaturu pomoću klizne kontrole na zaslonu. To je temperatura na kojoj inače kuhate na vrućem zraku ili temperatura navedena u receptu. Pećnica automatski namješta razinu pare na temelju temperature.

1. Pritisnite ikonu Steamify® na zaslonu

2. Postavite temperaturu tako da kliknete na temperaturu na zaslonu. Pomaknite klizne kontrole na odgovarajuću temperaturu.
3. Pritisnite START za početak kuhanja
4. Slijedite upute na zaslonu ako je potrebno nadopuniti spremnik za vodu
5. Pritisnite OK

Steamify® će vam čak preporučiti temperaturu ovisno o rezultatu koji želite postići. Kako pomičete kliznu kontrolu za temperaturu, pećnica će prikazati očekivane rezultate za pojedine temperature:

  •  50 – 100 °C – Para za kuhanje na pari
  • 105 – 130 °C – Para za pirjanje
  • 135 – 150 °C – Para za lagano hrskavu koricu
  • 155 – 230 °C – Para za pečenjeOsoba koja mijenja postavke na parnoj pećnici

Savjeti

  • Kad pripremate jela na temperaturi 135 °C i većoj, postavite željeno vrijeme kuhanja tako da možete u potpunosti iskoristiti višestupanjski proces kuhanja uz funkciju Steamify®.
  • Ako paru upotrebljavate za dobivanje lagano hrskave korice i postavite tajmer, funkcija Roštilj automatski će se uključiti u posljednjih nekoliko minuta radi stvaranja lagane korice
  • Ako paru upotrebljavate za pečenje i postavite tajmer, donje grijanje uključit će se u posljednjih nekoliko minuta kako bi jelo dobilo hrskavu donju stranu.
Za više informacija o modelu svoje pećnice provjerite korisnički priručnik. Svoj korisnički priručnik možete pronaći ovdje.

Sad kad ste naučili upotrebljavati funkciju Steamify®, 
kliknite ovdje i saznajte više o kuhanju na pari.