Ispecite bolji kruh upotrebom pare

Zadnje ažurirano 12.10.2021. 11:20

Otkrijte kako para unapređuje vaše pečenje. Parna pećnica omogućuje savršeno okruženje za dizanje tijesta i dat će vašem kruhu hrskavu koricu i pahuljastu unutrašnjost.Poboljšajte svoje pečenje

Parna pećnica otvara vam sasvim novi svijet aromatičnog, prozračnog kruha s hrskavom zlatno-smeđom korom. Počinje kada se tijesto diže jer para stvara ravnomjernu temperaturu, savršenu za dizanje tijesta. Prilikom pečenja, para stvara hrskavu koricu jer stvara vlažnu površinu na kruhu, a unutrašnjost će isto zadržati vlažnom.


Dizanje tijesta

Upotreba pare za dizanje tijesta je fantastična jer imate savršenu i ujednačenu temperaturu za dizanje. To znači da će se tijesto brže i ravnomjernije dizati. Ovo je izvrsno za sva tijesta, ali posebno za kiselo tijesto jer ćete dobiti viša i ne tako gusta tijesta kao da ih pripremate na sobnoj temperaturi.

Pare možete koristiti za prvo, ali definitivno za drugo dizanje tijesta. Kad se kruh ili peciva dižu, para pomaže da kruh bude laganiji, a unutra ima više zraka. Temperatura ovisi, ali oko 25-30 ° C je dobro za dizanje, općenito što je toplije to se tijesto brže diže - a ne morate pokriti tijesto kad se diže u parnoj pećnici. (Isprobajte našu funkciju "Dizanje tijesta" sljedeći put kada pečete).


Pečenje

Naučiti peći na pari u pećnici i peći kruh u parnoj pećnici nije teško, a daje sjajan rezultat. Upotreba pare na početku procesa pečenja čini kruh hrskavijim na površini. To je zbog toga što para (ili voda u biti) stvara vlažnu površinu što će pomoći da se kruh ravnomjernije ispeče.

Tada kada završite sa suhim pečenjem, mokra površina će postati još hrskavija nego ako ste od početka koristili samo suho pečenje. Para će također pomoći u zadržavanju vlage u kruhu - nema više suhog i gustog kruha. (Ako koristite neku od vaših pećnica na paru, pokušajte s funkcijom "Pečenje kruha".)


Pecite obrtnički kruh kod kuće

Pecite sjajan kruh pritiskom na gumb. Pećnice SteamBake koriste pare za dizanje tijesta, brzo podizanje, pa čak i za prozračnu i vlažnu unutrašnjost. Da bi se dodao završni dodir savršenstva, dodaje se regularno suho pečenje da kora postane hrskava i zlatno smeđa.


Otkrijte naše pećnice SteamBake