Vegan Gluten-Free Banana Bread

Banana Bread with a twist

A chocolate-lover’s dream, this banana bread recipe includes chia seeds and replaces sugar with agave syrup. A fully vegan and gluten-free treat that your friends and family will love.

Sastojci

4 banane (kaša), 1 žlica otopljenog kokosovog ulja, 1 dl sirupa od agave, 1 žlica chia sjemenki s 3 žlice vode, 40 grama komadića kakaa, 40 grama narezane tamne čokolade, 120 grama pirovog brašna (Lara koristi bezglutensko, ali integralno je isto u redu), 1 žlica praška za pecivo, četvrtina žlice sode bikarbone, malo cimeta, četvrtina žličice ekstrakta vanilije, pola decilitra kokosovog mlijeka, 2 žlice kakao praha.

Korak 1

Zagrijte pećnicu na 180 °C. U zdjelu stavite kašu od banana, kokosovo ulje, agavu i mješavinu vode i chia sjemenki. Dobro promiješajte. Umiješajte brašno i prašak za pecivo.

Korak 2

Uzmite otprilike trećinu mješavine i dodajte kokosovo mlijeko, kakaov prah, narezanu čokoladu, cimet i vaniliju. Ostatak mješavine ulijte u posudu za pečenje kruha obloženu papirom za pečenje i prelijte čokoladnim dijelom. Uzmite nož i prođite kroz mješavinu par puta kako biste dobili efekt prošaranosti. Prekrijte vrh narezanim bananama.

Korak 3

Pecite 35 - 40 minuta ili sve dok ne možete upiknuti sredinu čačkalicom tako da na njoj nema ostataka kad je izvučete. Pustite da se ohladi prije rezanja.

Meet Lara Zaugg

As a full blown chocoholic and connoisseur, Lara Zuagg loves creating new desserts by experimenting in the kitchen. She shares her passion and creations on her popular blog Vanillacrunnch. With a clear focus on health her recipes are often gluten-free or vegan. Chocolate is a cornerstone in her baked and raw desserts where she often substitutes other conventional ingredients for healthier alternatives. We asked Lara to share three of her favourite recipes.