Biskvitna torta od čokolade

Ljepljiva čokolada

Spužva lagana poput zraka

Tko može odbiti kremastu biskvitnu tortu od čokolade?

Sastojci za biskvitnu tortu od čokolade

(Jedna čokoladna torta promjera 16 cm)

Dizano tijesto

3 velika jaja, 80 g šećera, 30 g krumpirovog škroba, 40 g brašna, 2 žlice kakaa, 1,5 žličica praška za pecivo

Nadjev od tamne čokolade

200 ml punomasnog vrhnja, 90 g šećera, 260 g usitnjene tamne čokolade, 30 g maslaca

Način pripreme

Pekar ulijeva smjesu za tortu u kalup

1) Pripremite mješavinu

Miješajte tri jaja sa šećerom u zdjeli za miješanje dok se šećer ne otopi. Mješavinu izlijte u blender i miješajte dok joj se volumen ne utrostruči. Naš Kitchen Assistent olakšat će posao miješanja. Zatim pomiješajte škrobno brašno s brašnom, kakaom u prahu i praškom za pecivo. Zatim suhe sastojke umiješajte u smjesu tučenih jaja. Tijesto ulijte u kalup za torte promjera 16 cm.

 Ulijevanje vode u unutrašnjost pećnice i tipka PlusSteam na Electrolux višefunkcijskoj pećnici s PlusSteam

2) Za sočnost biskvita koristite paru

Samo ulijte 100 ml vode u unutrašnjost pećnice. Okrenite regulator na simbol PlusSteam i zagrijte pećnicu na 180 °C. Pritisnite tipku PlusSteam i pričekajte pet minuta. Tortu postavite u pećnicu i pecite je 25 minuta ili dok se biskvit ne slegne. Prije nego što je ukrasite tortu postavite na žičanu rešetku da se potpuno ohladi.

Čokoladni biskvit prekriven svilenkastom glazurom

4) Složite svoju kreaciju

Izrežite biskvit na dva jednaka dijela. Polovicu nadjeva namažite na jedan biskvit i na njega stavite drugu polovicu biskvita.Premažite tortu preostalim nadjevom. Tortu hladite 20 minuta ili dok se krema ne stisne. Uživajte i ne zaboravite podijeliti!